Miljøengasjement

«Handlingen, der begynner i førstningen av dette århundre og slutter henimot våre dage, foregår dels i Gudbrandsdalen og på høyfjellene der omkring, dels på kysten av Marokko, dels i ørkenen Sahara, i dårekisten i Kairo, på havet osv.». Henrik Ibsens plasserte selv Peer Gynt i naturen, og Peer Gynt-stemnet utspiller seg nettopp i naturen der Ibsen plasserte ham; på høyfjellene i Gudbrandsdalen og der omkring.

Det er derfor både naturlig og viktig for oss å ta vare på naturen og miljøet, og vi er stolte av at vi er sertifisert som «Miljøgodkjent arrangement» – en utmerkelse for arrangører som vil redusere arrangementets miljøbelastning.

Vi håper du som gjest på våre arrangement hjelper oss å ta vare på miljøet og naturen. Under kan du lese mer om våre tiltak, og hvordan du kan bidra.

Miljøgodkjent arrangement - hva innebærer det? Vis svar Skjul svar

Miljøgodkjent arrangement er en utmerkelse for arrangører som vil redusere arrangementets miljøbelastning. Arrangøren må oppfylle et sett kriterier innen 8 områder for å kunne tildeles utmerkelsen. Disse er:

  1. Planlegging og kommunikasjon
  2. Innkjøp
  3. Mat og drikke
  4. Avfall
  5. Energi og klima
  6. Transport
  7. Vann
  8. Øvrige

Transport Vis svar Skjul svar

Vi vil oppfordre alle våre besøkende til å benytte seg av kollektivtransport til og fra Peer Gynt-stemnet i så stor grad som mulig.

Vi har daglig buss tur/retur Lillehammer-Gålå (via Øyer/Hafjell og Skeikampen).

De fleste hotellene setter opp fellestransport til og fra Peer Gynt på Gålå og tilbyr også transport fra og til togstasjon/ekspressbuss-stopp.

Avfall Vis svar Skjul svar

Vi ønsker at mest mulig av avfallet fra arrangementet blir resirkulert. I samarbeid med et lokalt jobbsenter har vi fått laget stasjoner for søppelsortering som er plassert ut flere steder på publikumsområdet på Gålå. Takk for at du hjelper oss å sortere ditt avfall!

Også våre serveringssteder kildesorterer alt avfall.

 

 

Mat og drikke Vis svar Skjul svar

Vi bruker i størst mulig grad lokale underleverandører av mat og drikke.

I kioskene på Gålå serverer vi kortreist mat; bygdabakt kringle, pølser fra Annis Pølsemakeri på Ringebu i lompe fra Øyens Hjemmebakeri på Kvam og lokalprodusert øl fra Lomb Bryggeri.

Vårt mest eksklusive serveringssted på arenaen på Gålå, Høyloftet Restaurant, og Galleri Låven er i en gammel låve fra Svatsum som er gjenreist på arenaen. Slik tar vi vare på både kulturhistorien og miljøet.