Gå til hovedinnhold

Festivalutstilling 2024

Grafikerne Kjell Bendiksen og Terje Ressel møter hverandre og Peer Gynt i Galleri Låven.

Pris fra
Tid
Sted
Dato

Festivalutstillingen er i samarbeid med Galleri Zink, og gallerist Johan Mæhlum er svært fornøyd med årets kunstnere.

- I år ønsket vi å velge noen som har jobbet en del med grafikk – og som har et nærvær i det de gjør, og et nærvær i det de skal gjøre. Det gjenspeiler Peer Gynt på en fantastisk måte, sier Johan Mæhlum.

Kjell Bendiksen

Kjell Bendiksen (f.1948 i Bergen) er i hovedsak grafiker. Eksperimentering og utprøving av ulike grafiske teknikker har siden tidlig på 1970 tallet vært en viktig del av Bendiksens virksomhet som billedkunstner. Det er særlig innen ulike dyptrykk-teknikker han har utviklet sitt billedutrykk.

Bendiksen har i mange år arbeidet med små opplag av dyptrykk, ofte med utforsking i forskjellige varianter og fargebruk. Den siste tiden har han begynt å eksperimentere med spennende monotrykk ved å bruke mange trykkeplater med forskjellige former, som settes sammen og bygges opp til et unikt bilde.

- Peer Gynt-utstillingen har blitt en viktig årviss begivenhet. En tilbakevendende utstilling som stadig byr på overraskelser fra norsk samtidskunst. Så da jeg ble spurt om å være en av Peer Gynt-utstillerne i 2024, sammen med grafikeren Terje Resell, ble svaret ja uten særlig betenkning. Det er flere gode grunner for det, som det å komme i godt selskap.Tidligere utstillere har jo vist at høy kvalitet er en viktig side ved Peer Gynt-utstillingene. Dessuten, og forhåpentligvis, kan to såvidt ulike billeduttrykksom Resells og mitt kanskje bidra til interessantemøtepunkt rent grafisk, sier Bendiksen.

Terje Resell

Terje Resell er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. Han arbeider som tegner og grafiker.

Som grafiker, arbeider Terje Resell med teknikker som koldnålsradering, etsninger og aquatint. Mennesket står i fokus i Resells motiver. Hans formspråk består av sterke, ekspressive linjer i samspill med sarte overganger, som danner et skisseaktig omriss av motivene i en nøye planlagt komposisjon. Streken gir motivet liv, og trekker betrakter inn i en nøye overveielse av menneskets vesen.

Terje Resell har hatt en rekke utstillinger, blant annet på Norske Grafikere, Galleri F-15 og Galleri Semmingsen. Han har også deltatt i Den Europeiske Grafikkbiennale i Tyskland og vært festspillutstiller ved Norsk Skogmuseum. Han er representert hos prestisjetunge institusjoner som Nasjonalmuseet for Kunst, Riksgalleriet, Norsk Kulturråd og Bergen Billedgalleri.

Flere arrangementer

Peer Gynt på Gålå

Mads Ousdal tilbake som Peer Gynt på Gålå i Erik Ulfsbys regi sammen med et stjernelag av skuespillere.
Dato
01.-10. august 2024

Mer Grieg!

Konsertforedrag med pianist Frode Skag Storheim. Om Grieg, Ibsen og Peer Gynt-musikken.
Dato
2.-5. og 7.-9. august 2024

Verdensborger

En helårs utendørs utstilling som løfter frem tidligere vinnere av Peer Gynt-prisen
Dato
Hele året (utendørs)

Høgfjellskonserten ved Rondane

Et unikt møte mellom klassisk og improvisert musikk – med Grieg som grunntone og Rondane som kulisser.
Dato
10. august 2024
Morten Rostrup og Lindis Hurum (Foto: Rita Støstad)

Peer Gynt-festen

Prisutdeling og hyllest i ord og toner til Årets Peer Gynt: Leger Uten Grenser og årets Vehl-Per.
Dato
3. august 2024