Gå til hovedinnhold

Mer Grieg!

Pianist Frode Skag Storheim har skreddersydd et konsertforedrag hvor han både spiller en god dose Grieg på klaveret, og forteller om Grieg, Ibsen, - og hvordan Peer Gynt-musikken ble til, mot alle odds.

Pris fra
Tid
Sted
Dato

Mer Grieg!, er en setning ofte sagt ved Gålåvatnet. Vel, i år har dere sjansen til å oppleve nettopp Mer Grieg!, på Løken Scene med utsikt over Gålåvatnet.

Pianist Frode Skag Storheim tar publikum med på et underholdende dypdykk i Edvard Griegs sceniske musikk. I løpet av en drøy halvtime på Løken Scene vil dere få høre ham spille Edvard Griegs musikk, og høre ham fortelle om hvordan Peer Gynt-musikken ble til, mot alle odds.

«Det er et forferdelig umedgjørlig emne...» skriver Edvard Grieg til sin gode venn Frants Beyer i august 1874. Han har da strevd med å komponere musikken til noe av det han selv påstår er det mest umusikalske materialet han noensinne har vært borti.

Hvordan kan det da ha seg at scenemusikken til Peer Gynt likevel er blant hans mest kjente og folkekjære verk?

Det hele starter med et brev fra Henrik Ibsen i januar 1874, hvor han henvender seg til Edvard Grieg og spør om han kan skrive musikken til Peer Gynt.

- Dette må ha vært et av de viktigste, om ikke det viktigste, brevet i norsk kunst- og kulturhistorie, sier kunstnerisk leder for Kulturfestivalen Peer Gynt, Ellen Horn.

Frode vil i konsertforedraget fortelle om hvordan Edard Grieg, etter å ha mottatt brevet fra Henrik Ibsen, setter i gang med å komponere musikken til Peer Gynt. Han ønsker å vise dere hvordan impulser fra naturen og folkemusikken, kombinert med Griegs måte å skrive for orkester på, til slutt resulterte i en helt unik og fargesprakende komposisjon.

Konsertforedraget Mer Grieg! varer ca. 35 minutter, og er perfekt oppladning før man skal se utendørsteateret Peer Gynt på Gålå. Mellom konsertforedraget og forestillingen rekker man både å kjøpe seg mat og drikke og få med seg introduksjonen til forestillingen kl. 18.30.

Frode Skag Storheim

Frode Skag Storheim er pianist og kulturformidler, programskribent for Bergen Filharmoniske Orkester, og har sitt virke som solist, foredragsholder og pedagog.

Løken Scene

Løken Scenen finner du på Peer Gynt-arena, rett ved amfiet der hovedforestillingen Peer Gynt på Gålå spilles. Det er bare 100 sitteplasser under teltduken, med vakker utsikt utover Gålåvatnet.

Datoer og billetter

Mer Grieg! kan oppleves på Løken Scene 2., 3., 4., 5., 7., 8. og 9. august kl. 17.30.

Prisen er kr. 90,- pr. person, og det er bare 100 sitteplasser.

Bestill billett til Mer Grieg! her

Flere arrangementer

Peer Gynt på Gålå

Mads Ousdal tilbake som Peer Gynt på Gålå i Erik Ulfsbys regi sammen med et stjernelag av skuespillere.
Dato
01.-10. august 2024

Festivalutstilling 2024

Grafikerne Kjell Bendiksen og Terje Resell møter hverandre og Peer Gynt i Galleri Låven.
Dato
1.-10. august 2024

Verdensborger

En helårs utendørs utstilling som løfter frem tidligere vinnere av Peer Gynt-prisen
Dato
Hele året (utendørs)

Høgfjellskonserten ved Rondane

Et unikt møte mellom klassisk og improvisert musikk – med Grieg som grunntone og Rondane som kulisser.
Dato
10. august 2024
Morten Rostrup og Lindis Hurum (Foto: Rita Støstad)

Peer Gynt-festen

Prisutdeling og hyllest i ord og toner til Årets Peer Gynt: Leger Uten Grenser og årets Vehl-Per.
Dato
3. august 2024