La magien starte

Peer Gynt har alltid vært i samspill med naturen, med Henrik Ibsens udødelige tekst, glimrende skuespiller og selvfølgelig med den storslåtte naturen på Gålå som bakteppe. Fredag er det premiere på en ny forstilling, aldri har samspillet med naturen vært mer tilstede, mer spektakulært, vakkert og dramatisk.

Hvorfor er det blitt slik, og hvordan kan vi påstå dette. Bakgrunnen ligger i lang tids planlegging og arbeid, og et helt spesielt samarbeid. Regissør Marit Moum Aune sammen med kunstnerisk leder Ellen Horn inviterte arkitektkontoret Snøhetta med på laget. Resultatet vil ta pusten fra publikum. Ett vannspeil fyller hele sceneområdet, visuelt smelter det sammen med Gålåvatnet. Snøhettas ambisjon er at scenografien forsterker landskapet som et viktig element for forestillingen, og gir publikum en enda større nærhet til teaterstykket – en følelse av å være midt i scenerommet.

Les mer om forestillingen

Se bilder nederst i saken.

– Vi ønsker at de vakre omgivelsene skal få enda større plass. Sammen med Snøhetta og en av Norges fremste scenografer, Even Børsum, skal vi trylle Gålåvatnet nærmere publikum. Dette gir enorme visuelle muligheter, sier Marit Moum Aune.

Prøveperioden har gitt smakebiter av hva publikum har i vente. Regissøren har vært høyt og lavt styrte sine tropper av skuespillere og dansere med stø hånd. Kunstnerisk leder Ellen Horn har fulgt prøvene, og gledet seg stort over framdriften. Nå nærmer det seg premiere. Alt er på stell. Den nye Peer, Pål Christian Eggen trives i det våte element. Målbevisst og sikker, og dialekta sitter som et skudd. Selvfølgelig for en kar som er oppvokst i Espedalen.

De siste dagene vil bli effektivt brukt, nedtellingen til premieren, spenningen vil stige, men regissør Marit Moum Aune og hennes drømmelag med bådeav kunstnerisk team, skuespillere, ballettdansere  og resten av det kunstneriske bare gleder seg.

Årets Peer Gynt-stemne er det 50 i rekken. Programmet er tettpakket. Sjekk det ut her:

Stemneprogram

Kjøp billetter

Andre nyheter

Se alle nyheter

Gi din tilbakemelding