Storstilt jubileumsfeiring på årets Høgfjellskonsert

Peer Gynt jubileumskonsert
I årets konsert jubilerer vi for Grieg og Forsvarets stabsmusikkorps. Og Peer Gynt blir dame og Solveig blir mann!

F.v. Ingar Helge Gilme (Mor Åse og Knappestøperen), Ingjerd Egeberg (Peer Gynt), Andreas Hansson (dirigent) og Marius Roth Christensen (Solveig). Foto: Rune Kongsro

Midt i mot Rondane vil vi fremføre Griegs klassiske Peer Gynt musikk, sammen med utdrag av Ibsens sterke tekst. Her får du de kjente ordene til Ibsen og den kjente musikken til Grieg.

– Det er nok alle dirigenters drøm å gjøre Griegs Peer Gynt musikk sammen med skuespillere, sier dirigent Andreas Hansson. Som en del av Peer Gynt-stemnet leder han Forsvarets stabsmusikkorps til nok en urpremiere på Kvamsfjellet.

Peer Gynt spilles av en dame, mor Åse og Solveig av menn

– Vi har snudd på rollene i årets konsert, fortellerkunstnerisk leder for årets Peer Gynt-stemne, Iren Reppen. Forsvaret har de siste årene jobbet målrettet og nytenkende med å integrere kvinner i en kultur som tradisjonelt sett har vært mannsdominert. Dette har vi latt oss inspirere av.
Ingjerd Egeberg spiller Peer Gynt. Ingar Helge Gimle og Marius Roth Christensen spiller mor Åse og Solveig.

– Jeg er så glad for at jeg har fått æren av å begi meg ut på Peer Gynts skikkelse, og jeg må si at han er faretruende lik meg, innrømmer Ingjerd Egeberg. Det blir spennende at vi snur på rollene, og ser om Peer Gynt like gjerne kunne vært en kvinne.

Se videointervju med aktørene i sommerens jubleumskonsert:

En drømmeformel

Publikummere som gjestet høgfjellskonserten i 2017 fikk også oppleve Ibsens tekst og Griegs klassiske Peer Gynt musikk på fjellet. – Det ble en stor publikumssuksess, sier administrerende direktør Marit Lien. Vi fant en drømmeformel ved å kombinere opprinnelsen både fra teksten og musikken. Det viderefører vi i år, men en ny vri. Jeg er sikker på at det blir en ny suksess, avslutter Marit.

Friluftskonsert av de sjeldne

Rundt 2000 publikummere kommer hvert år til Kvamsfjellet og det er således en av Norges viktigste, klassiske utendørskonserter gjennomsommeren.

Høgfjellskonserten“Ved Rondane” med Forsvarets stabsmusikkorps, skuespillere Ingjerd Egeberg og Ingar Helge Gimle, solist Marius Roth Christensen.
Dirigent: Andreas Hansson.
Når: Søndag 12. august kl 13.00
Sted: Rondane høgfjellsscene, Kvamsfjellet
Bestill billett
PS! De 500 første billettkjøperne slipper inn først i prioritert kø.

Andre nyheter

Se alle nyheter

Husk å bestill overnatting nå!

Har du bestilt billett til Peer Gynt på Gålå eller Høgfjellskonserten Ved Rondane, og trenger et sted å bo? Se våre overnattingspartnere her!

Gi din tilbakemelding