– Aldri vært med på noe lignende!

Se video fra et hjertelig møte mellom Ellen Horn og Pål Christian «Peer Gynt» Eggen, med både mimring og tanker om 2021.

Kunstnerisk leder i Peer Gynt as, Ellen Horn, møtte nylig hovedrolleinnehaver i «Peer Gynt» på Gålå, Pål Christian Eggen, på Det Norske Teatret. Det ble et hjertelig møte hvor de kunne mimre tilbake til forestilling i 2019, og snakket om planene fremover (artikkelen fortsetter under videoen):

Se videoen her:

– Hadde aldri trodd den skulle treffe meg så hardt!

Pål Christian Eggen er fast ansatt på Det Norske Teatret, og er å se på scenen i de fleste store produksjoner der. Han har også spilt kongen på Stiklestad. Det å spille  Peer Gynt på Gålå ble likevel noe helt spesielt. – Jeg har aldri vært med på noe lignende, jeg, noen gang. Jeg visste jo riktignok at Peer er en av verdens feteste roller, men jeg hadde aldri trodd at det skulle treffe meg så hardt, sier Pål Christian Eggen.

Begeistret anmeldere og publikum

Kunstnerisk leder Ellen Horn får ikke fullrost Pål Christians rolletolkning og drar stolt opp Gudbrandsdølen Dagningen (GD) med anmeldelsen av forestillingen. – Den står fortsatt som min beste forside, sier Pål Christian. GD var ikke alene om den gode anmeldelsen, og samtlige anmeldere trakk fram Pål Christian Eggens fantastiske rolletolkning:

«Pål Christian Eggen gjør en formidabel prestasjon i hovedrollen, han er en Peer med voldsomt gemytt og energi, og den plastiske og stemmemessige forandringen av skikkelsen ettersom han blir eldre er imponerende å være vitne til.»
Sindre Hovdenakk/VG

«I Pål Christian Eggens formidable fremstilling er Peer en gjennomført drittsekk.»
Mona Levin/Aftenposten

«Pål Christian Eggen er en jordnær Peer Gynt. I det hele gjør han en svært god rolletolkning, ikke minst fordi han klarer å sette forestillingen med et bukkeritt som skaper en kompleks, munter og litt sliten karakter. Eggens Peer Gynt er en karakter med selvinnsikt, en som ikke liker alt han ser. Det skaper rom for en folkelighet, en gjenkjennelse på et ganske jordnært plan som gjør det lett å følge Peer både i latter og gråt. I tillegg gjør han det på sjarmerende dølamål.»
Karen Frøsland Nystøyl/NRK

«Pål Christian Eggen er en energisk og kraftfull Peer Gynt, han driver handlingen fra scene til scene, fra bukkeritt, via blant annet bruderov, Dovregubbens hall og Dårekisten, til han ender hos Knappestøperen og døden.»
Ole Jacob Hoel/Adresseavisen

«Pål Christian Eggen spelar Peer med stor autoritet. Eitt er at han meistrar dialekta til fulle. Men han har eit stem- meleie som endrar seg saumlaust med alder, og eit register og eit scenisk nærvær som er imponerande. Bukkerittet er av dei mest overtydande og autentiske eg har sett. Eggen tek seg gode pausar og opnar òg for ein god porsjon dølahumor.»
Amund Grimstad/Klassekampen

«Som Gynt er Eggen ung og upålitelig når han skal være det. Han er riktig troverdig som gammel. Upålitelig, avskyelig og opportunistisk og selvgod så det holder. Ja, fremragende. På Gålå gjør han Gynt til sin.»
Per Ivar Henriksbø/GD

Alle anmeldelsene kan du lese her

Også publikum lot seg begeistre, og på Peer Gynts Facebookside roser publikum den nye forestillingen og Pål Christian Eggens roletolkning. – Jeg kunne jo bare drømme om at du skulle treffe publikum både i hjerte og hjerne med et kjempesmell, sier Ellen Horn.

Pål Christian Eggen kommer tilbake i 2021.

 

Billetter til Peer Gynt på Gålå 2021 kan du bestille her

 

Gi din tilbakemelding