Åpningsfest lørdag 26. juni

Festforestilling med live-maling til dans og musikk, prisutdelinger, minikonsert og mer!

Velkommen til en festforestilling som markerer den offisiele åpningen av Kulturfestivalen Peer Gynt 2021, med prisutdelinger, mye god musikk og live-maling av årets kunstner til dans og musikk!

PS! Det kreves IKKE koronasertifikat på dette arrangementet.

Åpningsfesten er i amfiet på Gålå lørdag 26. juni kl. 12.00.

Priser til unge musikere

Det blir utdeling av Øivind Berghs minnepris til Selma French Bolstad og Talentstipendet til Sondre Moshagen, som begge kvitterer for sine priser. Gjermund Larsen overrekker Øivind Berghs minnepris, og han vil også spille på Åpningsfesten.

Årets kunstner tegner live til dans og musikk

Runi Langum har i to år fordypet seg i Peer Gynt. Resultatet er en stor utstilling med bilder inspirert fra dramaet og forestillingen ved Gålåvatnet. Det siste bildet til utstillingen skal hun tegne live på scenen ved Gålåvatnet, til musikk av Øystein Skar og Emilie Heldal Lidsheim og dans av Lone Eivindsdottir.

Minikonsert med Soria Moria

Åpningsfesten avsluttes med en minikonsert med Soria Moria (tidligere Det Fronske Kompani). Bandet består av Vegard Moshagen (tangenter), Bjørn Kjellsson Sletten (vokal), Øystein Rudi (fele), Ragnar Løsnesløkken (bass), Marius Graff (gitar) og Thomas Gallatin (trommer).

Tekstene på klingende gudbrandsdalsdialekt er en kommentar til verdens og livets små og store bøyger, kamper som skal kjempes, seirer vi vinner, slag vi må tåle. Om den vanskelege kjærligheten. Om den herlige kjærligheten. Om bilkjøring, nett-troll og lengselen ut, til naturen. Musikken veksler fra det vare, nære og mollstemte til det fartsfylte og festlige – alltid med et takknemlig nikk til tradisjonen og folkemusikken.

Etter åpningsfesten er både kunstutstillingen med Runi Langum, hologram, lydtur og Munchs Peer Gynt åpent gjennom hele sommeren.

Programleder er Modou Bah, som er ny skuespiller i årets Peer Gynt-forestilling, og det hele foregår  på Snøhettas vannspeil ved Gålåvatnet.

Velkommen til åpningsfest!

Bestill billett her

Gi din tilbakemelding