«E det hardt å være Peer?»

Urpremiere i Sør-Fron kyrkje: Vi får oppleve en meget personlig konsert med Iren Reppen og band.

 

Foto: Rune Kongsro

Peer Gynt vil gå som en rød tråd gjennom konserten og binde sammen Irens egne sanger om kjønn og kjærlighet. Vil vi få svar på hva som  forbinder en moderne kvinne med rundbrenneren og gründeren Peer Gynt?

Iren Reppen har i 5 år levd side om side med Peer Gynt. Hun har tolket, vurdert og skapt utallige forestillinger med Peer i fokus. Hun kan sin Peer Gynt. I årets kirkekonsert vil vi få høre om hennes forhold til Peer Gynt og seg selv.

– Jeg tenkte at som avslutning på mitt virke i Peer Gynt ,ville jeg gjerne si noe personlig.  «E det hardt å være Peer» er et uhøytidelig, men nært møte med meg og med mitt forhold til stykket -. Om blodet er aldri så tynt, man kjenner seg alltid i slekt med Peer Gynt, sier Iren som gleder seg stort til konsert i Sør-Fron Kyrkje.

– Når Ibsen stiller spørsmålet om hvem Peer er, gjelder det også deg, meg og oss alle, sier administrerende direktør Marit Lien. Jeg er så glad for at Iren vil gjøre konserten personlig og nær. Vi kommer helt sikkert til å kjenne oss igjen i hennes betraktninger.

Ibsen og Reppen

Peer Gynt er selve hovedverket i norsk litteratur. Med humor og alvor stiller Ibsen her det alltid like aktuelle og utfordrende spørsmålet: Hvem er du? Hvem vil jeg være? Og: hvordan burde jeg har levd mitt liv?

Iren skriver personlig om kjærlighet, om livet, og om menn. I denne konserten vil vi få gjenhør både med sanger fra hennes to show, samt nye låter, uroppført i anledning denne konserten.  Iren har parallelt med å være skuespiller en karriere som artist. Showet «Det e hardt å være mainn» ble filmet for NRK, og musikken ble utgitt på plateselskap. Oppfølgeren «Det e hardt å være to» reiste Norge rundt.
Tekstene hennes er nådeløs ærlig selvransaking,- og humoren følger tett på.

Slik er det også i Peer Gynt. Hvordan bør livet leves? Ibsen gir ikke noe svar på det, annet enn de svar vi selv som lesere og tilskuere i teateret måtte komme frem til ved å få speilet våre egne og andres liv og livsvalg. Det var da heller aldri Ibsens hensikt å gi svar: ”Jeg spørger kun. Mitt kald er ei at svare.”

Det er det Iren vil gjøre når vi møtes i Sør-Fron kyrkje tirsdag 7. august 2018 kl. 20.00.

Iren takker av som kunstnerisk leder

I 5 år har Iren Reppen ledet det kunstneriske innholdet i Peer Gynt med stø hånd. Med en tydelig og klar filosofi om hvordan skape kunstneriske produksjoner som rører og røsker, har Iren bidratt sterkt til at Peer Gynt-stemnet i dag fremstår som en stor suksess.

– Iren og jeg har hatt et veldig godt samarbeid, sier Marit Lien. Jeg er veldig glad for at Iren ville være en del av Peer Gynt i 5 år, og at hun sikret oss en høy stjerne innen kunst og kultur i Norge. Kyrkjekonserten blir et vakkert punktum.

Tekst: Iren Reppen
Musikk: Sven Gundersen
Bandet: Gjermund Silset, Hallgrim Bratberg og Kenneth Ekornes

Når: Tirsdag 7. august 2018 kl. 20.00
Sted: Sør-Fron Kyrkje
Nummerert amfi
Bestill billett

Andre nyheter

Se alle nyheter

Husk å bestill overnatting nå!

Har du bestilt billett til Peer Gynt på Gålå eller Høgfjellskonserten Ved Rondane, og trenger et sted å bo? Se våre overnattingspartnere her!

Gi din tilbakemelding