«Et mesterlig Peer Gynt»

Et samlet anmelderkorps og publikum er enige: Peer Gynt på Gålå 2019 er noe helt spesielt.

«Den spektakulære nyoppsetningen av «Peer Gynt» ved Gålåvannet er en kunstnerisk seier for alle involverte,» introduserer VGs Sindre Hovdenakk sin strålende anmeldelse av oppsetningen. Han triller terningkast 5!

Mona Levin i Aftenposten er ikke uenig. Også hun gir forestillingen en velfortjent 5-er: «Premierekvelden, uten et vindpust, med en vannflate av glass, og en lang og brennende solnedgang over Gålåvannet, tar fullstendig pusten fra publikum», skriver hun.

Adressa anmeldelse (klikk her for å lese): Terningkast 5

Klassekampen anmeldelse (klikk her for å lese): «Peer Gynt» på Gålå er spektakulær, vakker og nesten overveldande»

Klikk her for å se de fantastiske bildene.

Publikum er også samstemte. Under er to av nesten utallige tilbakemeldinger i sosiale medier: 

Publikummer Anne-Ma Grønlie fra Oslo skriver:

[…] en dristig og nyskapende regi, og en absolutt storslått, uvanlig vakker og imponerende scenografi! Dessuten dyktige skuespillere, lekkert kor og mer humor enn vanlig.

Torny Kristin Eide Elgen fra Fredrikstad skriver:

Vi var en vennegjeng på 10 personer som så Spelet i går. Det var magisk. Noen av oss har sett det før og noen oppsetninger har vært bedre enn andre, men dette var helt spesielt. Pål C. Eggen spilte fantastisk sin rolle som Peer. Dypt imponert🤩❤️Kulissene i pakt med naturen og stykkets innhold var fantastisk. «Trolltog» må nevnes som helt spesielt magisk i disse kulisser. Det som hevet spelet mest var balletten. Solveig og Peer sine følelser og brytninger var eksellent utført og uttrykt. Særlig Solveigs skikkelse tok pusten fra meg og beveget meg med sitt uttrykk i balletten. Har også sett henne i rollen som Hedda i Hedda Gabler på balletten i Den norske Opera. Tusen takk❤️❤️❤️

 

Andre nyheter

Se alle nyheter

Noe å lytte til

Her kan du høre podcast-episoden med Ellen Horn og Marit Moum Aune som alle som har sett forestillinga får tilsendt når de venter nesa hjemover.

Gi din tilbakemelding