Et annerledes, men vellykket Peer Gynt-stemne

«Hvor utgangspunktet er galest, blir titt resultatet originalest!» (Peer Gynt)
For første gang siden 1989 kunne ikke Peer Gynt i full versjon spilles ved Gålåvatnet. Kunstnerisk leder Ellen Horn satte sammen et spennende og variert program.

Ellen Horn (kunstnerisk leder) og May Brit Støve (administrerende direktør) i Peer Gynt AS

– Dette har vært annerledes, men berikende og vi har frydet oss gjennom hele sommeren! Jeg er så stolt over det vi har fått til, sier Ellen Horn. Programmet har variert fra legenden Arve Tellefsen sammen med Kjetil Bjerkestrand til unge kunstneres tolkning av koblingen mellom Ibsens Peer Gynt og Edvard Munch, og både Nils Petter Molvær og Mads Ousdal har stått på scenen. Peer Gynt ble fremført på en time i et forrykende dukketeater med Teater Fusentast, og til og med ølsmaking med Lomb var på programmet. Søndag 9. august avslutet vi årets stemne med en storslagen Peer Gynt-fest med prisutdeling til Årets Peer Gynt, Maja Lunde, og Årets Vehl-Per, Even Olstad.
De fleste av arrangementene var utsolgt, det vil si med 200 publikummere i god avstand i amfiet med 2300 sitteplasser.

Se bilder og film fra Peer Gynt-stemnet her

– Peer Gynt-sommeren er kommet for å bli!

Fra å være en ukes festival i august, har Peer Gynt nå hatt program gjennom hele sommeren. Peer Gynt-hologram og kunstutstilling med 13 tidligere Peer Gynt-kunstnere åpnet allerede 17. juli, og gjennom sommeren har flere tusen vært innom. Mange tar også turen ens ærend for å se Snøhettas ikoniske vannspeil som sto klart til Peer Gynt-forestillingen i 2019. – Vi har skapt en opplevelsesarena, og det er gledelig å se at så mange finner veien til arenaen også utenom stemneuken. Peer Gynt-sommeren er garantert kommet for å bli, sier Ellen Horn. – Vi har etablert et enda bedre samarbeid med de andre aktørene på Gålå, noe vi er utrolig glade for!

Spilleglede og takknemlig publikum og frivillige

– Vi er veldig glad for at vi valgte å gjennomføre Peer Gynt-sommeren med de aktivitetene og arrangementene vi har hatt. Jeg er svært stolt over at de digitale løsningene våre har evnet å formidle kunstopplevelser som har røsket i publikum. Det aller beste har likevel vært gleden over å kunne møtes igjen, for å dele gode kulturopplevelser. Både blant frivillige, artister og hos publikum, sier administrerende direktør May Brit Støve. – Ibsens fantastiske tekst har mye å fortelle oss, ikke minst nå som situasjonen er som den er. Vi som en nasjonal forvalter av denne kulturskatten, ville forsømt vår rolle dersom vi hadde latt være å formidle Ibsens tekst nettopp i år.

Fokus på smittevern

– Vi tar smittevern på det største alvor, og i vårt romslige amfi med 2300 sitteplasser er det lett å holde god avstand når vi bare kan slippe inn 200 publikummere, sier administrerende direktør May Brit Støve. – Det finnes et Peer Gynt-sistat for enhver anledning, også smittevernreglene:

Gi din tilbakemelding