GRAV – et danseteater ulikt noe annet

Forestillingen, basert på Ibsens dikt Bergmanden, må bare oppleves! Inne i kapellet står to kropper, og en boks fylt med jord. Dette er en historie om kampen for å finne sin plass for å overleve. Det handler om samhold, løsrivelse og besettelse.

Med Ibsens dikt Bergmanden som omdreiningspunkt utforsker skuespillerne eksistensielle prøvelser og behovet for et livsprosjekt gjennom bevegelse og tekst. Ibsen ga ut diktet Bergmanden som en del av diktsamlingen Digte i 1871, bare fire år etter han ga ut Peer Gynt. I likhet med både Peer Gynt, og stykket Brand, vil mange si at også diktet Bergmannen søker svar på spørsmålet: Hvem er jeg?

Jeg ante ikke hva jeg gikk til i kveld, men jeg vet hva jeg satt igjen med etterpå – en stor glede over hva kunstnere i Norge kan få til hvis de bare vil, og en begeistring over hva fantasi og oppdagelse kan føre til. GRAV var nyskapende, spennende og full av sjel!, skriver Stine Sørensen i Teaterungdom.no.

Tid: torsdag 8. og fredag 9. august kl. 13.30
Sted: Sødorp kapell – Vinstra

Med: Benjamin Lønne Røsler og Ingrid Holøs
Regissør: Øystein Johansen

Scenograf: Jan Hajdelak Hustak
Lyd og scenografisk assistent: Nemanja Čađo

Skuespiller Fridtjov Såheim vil før forestillingen lese opp diktet Bergmanden.

Forestillingen er støttet av:
Norsk Kulturråd – Fri scenekunst teater, Fond for lyd og bilde, Oslo Kommune, Fond for frilansere, Fond for utøvende kunstnere.

Gi din tilbakemelding