Nytt team til Gålå

Hun har selv spilt Mor Åse i Peer Gynt-oppsetningen på Gålå. Nå får Ellen Horn det kunstneriske ansvaret for storsuksessen. Etter at profilerte skuespillere som Nils Ole og Jakob Oftebro, Mads Ousdal og Dennis Storhøi har spilt Peer Gynt, er det klart for at Pål Christian Eggen skal overta den prestisjetunge rollen.

Billettsalget er åpnet

Selv om han er ukjent for store deler av det norske folk har Eggen hatt en rekke sentrale teaterroller. – Pål Christian har vært en dundrende suksess på Det norske teatret. Nå er han klar for å ta det store spranget inn i den eventyrlige Peer Gynt-suksessen på Gålå, sier Horn.

Pål Christian Eggen (42) er fra Enebakk og har blant annet spilt rollen som Olav den Hellige i Stiklestadspelet. Han spilte også hovedrollen i publikumsvinneren «Spelemann på taket» på Det norske teatret. Med røtter i Gudbrandsdalen har en ferierende Eggen selv opplevde å sitte blant publikum på Gålå: – Å sitte i amfiet og se «Peer Gynt» er en storslått opplevelse i seg selv. Hvor storslått må det da ikke være å få stå nede på scenen og spille stykket, sier Eggen.

Horn forklarer valget av Eggen slik; – Han greier å kombinere alvor og humor, på en måte som få andre skuespillere behersker. Han kommuniserer også utrolig godt med publikum, og akkurat nå er han på det punktet i karrieren sin at han kan spille Peer både som helt ung og helt gammel.

Ny regissør blir trønderen Marit Moum Aune. Hun har jobbet med hovedrolleinnehaveren en rekke ganger tidligere: – Vår oppgave blir å lage en forestilling man ikke trenger å ha master i litteraturvitenskap for å forstå. Jeg har lyst til å stykket skal åpne seg for publikum, sier Aune.

Rollen som mor Åse skal spilles av prisbelønte Ågot Sendstad fra Nes i Hedmark.

«Peer Gynt»-oppsetningen i sommer var utsolgt samtlige kvelder – og solgte flere billetter enn noensinne. Det anbefales derfor at man er tidlig ute om man ønsker å sikre seg billetter.

Andre nyheter

Se alle nyheter

Husk å bestill overnatting nå!

Har du bestilt billett til Peer Gynt på Gålå eller Høgfjellskonserten Ved Rondane, og trenger et sted å bo? Se våre overnattingspartnere her!

Gi din tilbakemelding