Opplev Nils Bech under årets stemne!

Nils Bech skal både være hovedartist på konserten «Morgenstemning» lørdag 3. august kl. 12.00, og være med i «Peer Gynt» på Gålå 2. – 10. august.

– Nils Bech en unik personlighet med en stemme som får meg til å gråte hver gang, sier Ellen Horn, kunstnerisk leder i Peer Gynt as.

(artikkelen fortsetter under videoen)

Kjent fra SKAM og for sin opptreden for kongeparet

Nils Bech har markert seg som en av Norges mest toneangivende artister, og er blant annet kjent for sin sang for i Oslo Domkirke i forbindelse med Kongeparets gullbryllup. «Nils Bech er en av de mest spennende artistene i norsk musikkliv, og etter en hjerteskjærende fremførelse av «O helga natt» på den suksessfulle ungdomsserien Skam, har allmennheten endelig fått øynene opp for ham.», skrev Aftenposten.

På Morgenstemning-konserten vil han framføre både egne sanger og perler av Edvard Grieg. – Jeg gleder meg veldig til å få slå meg løs på denne helt unike scenen, sier Bech. Han pleier å la rommet spille en viktig rolle når han opptrer, og med Snøhettas scenografiske uttrykk, i kjernen av Peer Gynts rike, tror han dette vil bli helt spesielt.

Oslo Strings

Sammen med seg på scenen har han strykeensemblet Oslo Strings, Øyvind Mathisen på elektronikk og tangenter, samt danser Silas Henriksen. Silas medvirker også i Peer Gynt-forestillingen, og skal danse Peer Gynts tanker og sinnsliv.

Morgenstemning-konserten har tidligere år vært første søndagen under Peer Gynt-stemnet, men er i år flyttet til lørdag. – Vi vet at mange tilreisende drar hjem på søndag, og håper derfor enda flere skal kunne få med seg konserten ved at vi flytter den til lørdag, sier salgssjef Rita Støstad i Peer Gynt as.

I Henriks Ibsens Peer Gynt på Gålå

I Peer Gynt-forestillingen er Nils Bech med som solist. Han skal synge bl.a. Solveigs sang og Vuggevise. I forestillingen danser Grete Sofie Borud Nybakken fra Nasjonalballetten som Solveig, og Nils Bech skal altså synge noen av hennes sanger.

Erik Hedin, komponist og lyddesigner i Peer Gynt på Gålå, er veldig fornøyd med å ha med Nils Bech i Peer Gynt-forestillingen. – Nils Bech skaper et sårbart uttrykk. Han skal synge både alene og sammen med Peer Gynt-koret i forestillingen, sier Hedin.

MORGENSTEMNING med Nils Bech, Oslo Strings og Silas Henriksen (dans)
Lørdag 3. august 2019 kl. 12.00
Friluftsscena ved Gålåvatnet

Nummerert amfi – bestill billett her

 

 

Gi din tilbakemelding