Peer Gynt-dataspillet lansert i Tyskland

Den internasjonale lanseringen av det nye spillet foregikk i dag, på verdens største og viktigste bokmesse i Frankfurt.

Fylkesvaraordfører Aud Hove prøver Peer Gynt-dataspillet (Foto: Martine Markussen)

Den internasjonale versjonen av spillet ble lansert med fylkesvaraordfører i Oppland, Aud Hove, som første spiller ut. May Brit Støve, konstituert daglig leder i Peer Gynt as, var til stede i Frankfurt og er glad for å kunne presentere Peer Gynt for et både større, og ikke minst bredere, publikum.

Se video av at fylkesvaraordfører Aud Hove prøver Peer Gynt-dataspillet (artikkelen fortsetter under videoen):

– Dette øyeblikket har vi gledet oss til lenge. Jeg vil gjerne takke Sarepta Studio og Progressive Interactive ved Catharina Bøhler og Richard Barlow for samarbeidet. Vil også takke NORLA (Norwegian Literature Abroad) for den sentrale plassering i den norske paviljongen på bokmessen her i Frankfurt.

Den engelske versjonen av spillet er tilgjengelig på peergyntgame.com. Norske brukere må smøre seg med litt mer tålmodighet, men kan heldigvis vente utgaven for det nasjonale markedet i løpet av vinteren 2020. Utviklingen har blitt gjort i samarbeid med Aschehoug forlag.

Les mer og kjøp spillet her.

Om Peer Gynt-dataspillet

I over to år har Peer Gynt AS jobbet sammen med BAFTA-vinnende Sarepta Studio i utviklingen av dataspillet basert på Henrik Ibsens «Peer Gynt».

En interaktiv historieopplevelse

Eventyrene til den norske antihelten Peer er gjenskapt som et interaktivt spill for barn og unge. Her kan de lære historien til Peer Gynt i et actionfylt og humoristisk 3D-adventure spill som tar dem inn i en underlig og til tider mørk norsk fantasiverden, basert på et av Henrik Ibsens mest kjente verk. Spilleren utfordres på egne valg.

Klassisk litteratur for barn

Spillet tar for seg temaer som mobbing, flukt fra virkeligheten og jakten på seg selv. Man trenger ingen spillerfaring, og alle som er nysgjerrige på denne gamifiserte opplevelsen vil kunne glede seg over historien og spillet.

– Spillet har som mål å gjøre Peer Gynt tilgjengelig, og engasjere og aktualisere klassisk litteratur for en mye større gruppe barn, sier utviklerne i Sarepta Studio.

– Spill er et viktig virkemiddel for å dra nye generasjoner inn i Peer Gynts sin verden. Henrik Ibsens drama er mer enn 150 år, men fortsatt aktuell og relevant i dag. Det å lese dramaet vil for mange unge oppleves vanskelig og lite tilgjengelig. Det er her dataspillet kommer inn. Vårt mål er at elevene vil oppleve at det som skjer i Peer Gynt faktisk handler om dem selv, og deres eget liv. Vi kan fortsatt lære mye av Henrik Ibsens tekst, ikke minst om livsmestring. Klassiske, unike tekster som dette vil aldri bli uaktuelle, sier May Brit Støve i Peer Gynt AS.

Segnene om den lokale Per Gynt fra Gudbrandsdalen har blitt fortalt gjennom generasjoner, og disse sammen med naturen og kulturen i Gudbrandsdalen er det som inspirerte Henrik Ibsen til å skrive det dramatiske diktet.

Andre nyheter

Se alle nyheter

Husk å bestill overnatting nå!

Har du bestilt billett til Peer Gynt på Gålå eller Høgfjellskonserten Ved Rondane, og trenger et sted å bo? Se våre overnattingspartnere her!

Gi din tilbakemelding