Regissør Marit Moum Aune inspiserer scenen

Sammen med danser og koreograf Silas Henriksen og musikalsk ansvarlig Erik Hedin besøkte regissør Marit Moum Aune den nye scenen til Peer Gynt på Gålå.

Foto: Kristin Veskje, GD

I helga besøkte de scenen for aller første gang etter at transformasjonen startet i april. Og de ble meget tilfreds med fremgangen og med arbeidet som arenaansvarlig Jakob Physant og hans stab har gjort.

Et 300 kvm stort vannspeil vil møte publikum når de ankommer amfiet i sommer. Snøhetta Arkitekter og utførende scenograf Even Børsum har sammen teamet i Peer Gynt as skapt en scene der naturen dras inn på scenen. Naturen får dermed en mer sentral rolle i forestillingen på Gålå.

– Dette skal handle om stedet. Vi gjør ikke dette for å ha en fremmedelement her. Da jeg snakket med Snøhetta om hvordan vi skulle løse dette, sa jeg at det var dumt at vannet var så langt unna publikum. Dermed kom løsningen med å få vannet nærmere, der målet er å få skuespillerne tett på publikum. Vi vil gi følelsen av å være ute i Gålåvatnet. At vi snakker med terrenget her. Det er Gålå som er stjernen i forestillingen, sier regissøren til GD. Les artikkel fra GD.

 

Foto: Kristin Veskje, GD

Foto: Kristin Veskje, GD

Det er mange som er spent på hvordan scenen kommer til å fungere i årets forestilling. Bassenget blir 10 cm dypt, og skuespillere og frivillige aktører får alle støvler fra Viking som skal holde dem tørre på føttene. I bassenget vil det bli sklisikkert dekke fra Fjøssystemer. Vansligvis leverer de gulv til sauefjøs. I sommer vil også de beste ballettdanserne fra Nasjonalballetten danse på gulvet.

– Det er veldig bra at vi kan benytte lokale på de aller fleste leveranser, sier daglig leder Marit Lien. Det er viktig for oss. Vi ønsker å gi tilbake til de lokale for alt engasjement og eierskap vi opplever i Gudbrandsdalen.

13. juli samles kunstnerisk team, profesjonelle skuespillere, korister, aktører og et stort hjelpeteam på Gålå. Klar for å skape en forestilling som publikum forhåpentligvis tar til sitt hjerte.

– I dag er det solgt 74% av billettene, forteller Rita Støstad, salgsansvarlig i Peer Gynt. Det blir fulle hus i år også. Og den ene ekstraforestillingen som vi planla å legge ut, ja den er i salg. Det er bare å sikre seg billetter til sommerens store opplevelse på Gålå.

 

 

Gi din tilbakemelding