Se bilder og film fra årets Peer Gynt-stemne

I strålende sol fikk publikum sterke Peer Gynt-opplevelser på Snøhettas ikoniske vannspeil ved Gålåvatnet. Se bilder og film her!

Fredag 31. juli: Arve Tellefsen og Kjetil Bjerkestrand

Først ut under årets alternative Peer Gynt-stemne var Arve Tellefsen og Kjetil Bjerkestrand. De 200 heldige som hadde sikret seg billett fikk en uforglemmelig time med gode historier og nydelig musikk! Skyene formet seg som et hjerte over Arve og Kjetil!

Se video:

Ludvig Gudim fikk Øivind Berghs Minnepris overrakt av Rolf Lennart Stensø/KORK under konserten. Foto: Arne Hernæs

Foto: Arne Hernæs

Foto: Arne Hernæs

Lørdag 1. august: Solokonsert med Nils Petter Molvær

Vi er utrolig glade og stolte over at trompetisten og jazzlegenden Nils Petter Molvær la sin første konsert på et halvt år til Friluftsscena ved Gålåvatnet. Det ble en magisk time i Molværs musikalske univers! Nils Petter Molvær har også komponert ny musikk til Peer Gynt på Gålå – les og hør mer om det her.

Konserten med Nils Petter Molvær kan du se i sin helhet her (klikk på  bildet):

Nils Petter Molvær

 

Lørdag 1. august: Ølsmaking med Olav Grjotheim fra Lomb og Ellen Horn

For første gang inviterte vi til ølsmaking i amfiet ved Gålåvatnet – det frister tilgjentagelse! I strålende solskinn fikk 100 fremmøte servertbåde øl og gode historier fra scena! Olav Grjotheim er en av to initiativtagere til Lom Bryggeri, og delte sin kunnskap og gode historier sammen med kunstnerisk leder i Peer Gynt, Ellen Horn.


Kjøgemester Ivar Hovden stakk selvfølgelig innom og serverte noen gode og saftige historier! ølsmaking Lomb Bryggeri

Søndag 2. august: «Løsrivelse» Munchs Peer Gynt

Denne dagen fikk vi en snittitt inn kunstnernes arbeid og deler av den pågående kunstneriske prosessen til teaterforestillingen Munchs Peer Gynt. som har urpremiere under Peer Gynt-stemnet 2021. Vi fikk  se utdrag fra scenen «Løsrivelse», samt og møtet mellom Peer, Solveig og Mor Åse, til nykomponert musikk av Øystein Skar. Vi gleder oss allerede til å se hele forestillingen i 2021!
(alle foto: Arne Hernæs)

null
Danser Lone Eivindsdottir og skuespillerne Ola Magnus Gjermshus og  Andrea Rudland Haave, alle profesjonelle kunstnere fra Innlandet.


Komponist Øystein Skar fremførte noe av den nyskrevne musikken til forestillingen.


Skuespiller Andrea Rudland Haave.


Skuespiller Ola Magnus Gjermshus.


Regissør Helena Wik  fortalte om den spennende koblingen mellom Ibsens Peer Gynt og  Edvard Munch. Visste du at Munch malte teaterplakaten til Ibsens første Peer Gynt-oppsetning i Paris?

 
Danser Lone Eivindsdottir.

null
Regissør Helena Wik i samtale med Munchmuseets direktør Stein Olav Henrichsen og kunstnerisk leder Ellen Horn, om den spennende koblingen mellom Ibsens Peer Gynt og Edvard Munch.

Fredag 7. august: Teater Fusentast spilte Peer Gynt som dukketeater

En overraskende, humoristisk og burlesk Peer Gynt-forestilling – mange  visste ikke at de likte dukketeater før de opplevde dette! Det var ekstra stas at renommerte Teater Fusentast tok turen til Friluftsscenen ved Gålåvatnet med sin dukketeaterforestilling av Peer Gynt i år når vi ikke kunne spille vår egen Peer Gynt-forestilling.
(Alle foto: Arne Hernæs)

Teater Fusentast

Lørdag 8. august: «Bøygen» med Mads Ousdal

Mads Ousdal leste Ibsens tekst til nykompnert musikk av Håvard Stubø i den fantastiske nyproduksjonen «Bøygen». Sammen med seg hadde Stubø Erik Nylander og Daniel Formo. En fantastisk time! (Alle foto: Arne Hernæs)
Bøygen med Mads Ousdal

Søndag 9. august: Peer Gynt-fest med prisutdeling til Årets Peer Gynt og Vehl-Per

En fantastisk festforestilling til hyllest for Årets Peer Gynt, Maja Lunde, og Årets Vehl-Per, Even Olstad, avsluttet årets Peer Gynt-stemne.

Til å hedre prisvinnerne hadde vi med oss vår egen Peer Gynt, Pål Christian Eggen og Silas Henriksen som er koreograf og danser i Peer Gynt på Gålå og det fantastiske bluegrassorkesteret HAYDE.

Harald Stanghelle ledet en samtale mellom Dag Olav Hessen og Maja Lunde.
(Alle foto: Arne Hernæs)
Maja Lunde Årets Peer Gynt
Årets Peer Gynt, Maja Lunde

Vehl-Peer Even Olstad
Vehl-Peer Even Olstad Til stor jubel fra den store Peer Gynt-familien!

 

Gi din tilbakemelding