Sverre Koren Bjertnæs er årets Peer Gynt kunstutstiller

I ett år har Sverre Koren Bjertnæs jobbet med Peer Gynt. Han har sett stykket, lest stykket og skapt kunst med sin personlige tolkning. 3. august åpnes salgsutstillingen på Gålå.

Sverre Koren Bjerntnæs (Foto: Bård Gundersen)

– Når jeg begynte å jobbe med dette prosjektet, så fikk jeg et litt annet forhold til Peer Gynt, forteller Sverre Koren Bjertnæs. – Peer Gynt har mye humor i seg, det er høyt og lavt, slik stor kunst er.

– I arbeidet har jeg tatt tak i det helt eksistensielle. Peer Gynt handler for meg om kjernen i det man skal være, i den tiden man lever, fortsetter Sverre.

(artikkelen fortsetter under videoen)

Han gleder seg stort til å komme til Gålå og være med på åpningen den 3. august. Du får også møte kunstneren i samtale med kunstnerisk leder Ellen Horn lørdag 4. august i galleriet på Gålå.

Utfordres på å tolke Peer Gynt

Hvert år blir en av norges beste kunstnere utfordret i å tolke Peer Gynt gjennom kunst. I samarbeid med Galleri Zink har Peer Gynt blitt en arena for renommerte kunstnere i Norge.

– Det er viktig for oss at kunstnerne utfordres på sitt forhold til Peer Gynt. Enten om det er naturen, verket eller dilemmaene, sier administrerende direktør Marit Lien. – Det gjør utstillingene unike og nære.

Galleri Zink har siden 2012 hatt ansvaret for å velge kunstnere som tilfører Peer Gynt-stemnet en ekstra dimensjon. Galleri Zink har, med sitt nettverk, hevet kunstutstillingene til et høyt nivå.

– Dette er et spennende samarbeid, sier Johan Mæhlum i Galleri Zink. I år blir det ekstra spennende, med ny lokalisering på Gålå. I den gamle låven fra Svatsum.

Om årets Peer Gynt kunstner

Sverre Koren Bjertnæs hadde sitt definitive gjennombrudd for det store publikum i 2015. Det var året da han også slo gjennom internasjonalt. I dag plasseres Sverre Koren Bjertnæs helt i toppsjiktet av norske samtidskunstnere. Kjøpere står i kø for å sikre seg hans kunstverk.

«Som en futuristisk koalisjon mellom Edvard Munch og Odd Nerdrum stiger SVERRE BJERTNES (f. 1976) frem som et popkulturelt svar på et rop om figurativ kunst. Bjertnes’ kunstverk balanserer hårfint med sine trygge figurative motiver – gjerne portretter -mot kontrasterende surrealistiske bakgrunner.
Sverre Bjertnes ble født og vokste opp i Trondheim. Han har gått i lære hos noen av Norges mest kjente figurative kunstnere: I perioden 1989-93 var han elev av Tore Bjørn Skjølsvik og i årene 1993-94 av Odd Nerdrum, for så å studere i fire år ved Statens kunstakademi i Oslo under Arvid Pettersen og Jan Sæther (1995-99).»
. Slik beskrives Sverre Koren Bjertnæs på fineart.no.

Kunstutstillingen blir i den nyrestaurerte Låven på Friluftsarenaen på Gålå.

Åpning ved kulturminister Trine Skei Grande fredag 3. august kl. 18.00.
Kunstutstillingen er åpen 4. – 12. august kl.12.00 -21.30 (til kl. 17.00 7. og 12. august)

«Solveig» av Sverre Koren Bjertnæs

Andre nyheter

Se alle nyheter

Husk å bestill overnatting nå!

Har du bestilt billett til Peer Gynt på Gålå eller Høgfjellskonserten Ved Rondane, og trenger et sted å bo? Se våre overnattingspartnere her!

Gi din tilbakemelding