Takk for i år!

Endelig kunne vi spille Peer Gynt på Gålå og ha Høgfjellskonsert ved Rondane igjen!

Adm. direktør i peer Gynt AS May Brit Støve og kunstnerisk leder i Peer Gynt AS Ellen Horn (Foto: Rita Støstad)

Tenke det, ønske det, ville det med, men gjøre det? Dobbelt så mange forestillinger og halvparten så mange publikummere? Henger det på greip? Tok vi oss vann over hodet?

Vi er slitne men lykkelig og full av inntrykk, og spørsmålene svirrer rundt etter avslutningen på en intens og fantastisk kulturfestival, Peer Gynt 2021. Snøhettas vannspeil ligger stille og urørlig side om side med Gålåvatnet.

Men først og fremst er vi stolte. Stolt over hva vi med vår bittelille stab har fått til å levere – mot alle odds! Vi har gjennom hele pandemien vekslet mellom tro og tvil, og lekt oss med ulike scenarier, alt etter hvilke varsler vi fikk fra myndighetene, men vi har følt hele tiden at korpset av dyktige frivillige medarbeidere og alle profesjonelle skuespillere og hele det profesjonelle teamet med regissør Marit Moum Aune i spissen har stått og blåst oss i nakken med ukuelig optimisme.

Så da klarsignalet kom, og kongeriket langt på vei var friskmeldt, og Helseminister Bent Høye og ektefelle Dag Terje Klarp Solvangg fra DNT takket ja til å åpne årets første Peer Gynt-forestilling, kom vi oss raskt ned i startgropa og satte i gang!

Tusen takk til alle som har bidratt til det vi det vi har fått til. Takk til musikere, kunstnere og frivillige som har «røsket» i oss på alle kulturopplevelsene gjennom en rekordlang festival. En spesiell takk til hovedrolleinnehaver Pål Christian Eggen, som har gjennomført et Peer Gynt-maraton av dimensjoner, en enestående prestasjon!

Publikum må også nevnes særskilt, som tålmodig har ventet på endelig beskjed om når de kunne være sikret en billett. Dere har vært usedvanlig greie å ha med å gjøre! Vi lover at dette kaoset ikke skal gjenta seg, for tross alt har vi lært mye av koronaen. Det skal være sikkert og visst.

Våre trofaste samarbeidspartnere, med ambassadørene SpareBank 1 Gudbrandsdal og Gudbrandsdal Energi Holding i spissen, skal også ha en stor takk for både støtte og heiarop.

Og nå starter vi planleggingen av Peer Gynt 2022, med regissør Per Olav Sørensen og et nytt ensemble med Aksel Hennie som Peer i spissen. Vi gleder oss vanvittig til å utvikle og bygge en ny forestilling. Som alltid skal vi røske i dere, og sende dere hjem «med tårevåte kjåkå»!

Takk for i år, takk for all støtte og kjærlig omsorg fra alle omgivelser rundt oss her i Gudbrandsdalen.

Beste hilsen fra

Ellen Horn, kunstnerisk leder
May Brit Støve, adm. dir.

Bestill billett til Peer Gynt på Gålå 2022

Les mer om Peer Gynt på Gålå 2022

Andre nyheter

Se alle nyheter

Husk å bestill overnatting nå!

Har du bestilt billett til Peer Gynt på Gålå eller Høgfjellskonserten Ved Rondane, og trenger et sted å bo? Se våre overnattingspartnere her!

Gi din tilbakemelding