Urpremiere med Heidi Ruud Ellingsen i Sør-Fron kirke

Solveig kalles ofte verdens minste hovedrolle og med denne teaterkonserten ønsker Heidi å fortelle hennes versjon av historien; om seg selv, sitt liv og om forholdet til Peer Gynt.

(Foto: Erika Hebbert)

Heidi Ruud Ellingsen spilte Solveig i «Peer Gynt» på Gålå i 2014 og 2015, og det var der hun fikk ideen til forestillingen:– Hvorfor er jeg bare en del av historien, og ikke en historie i meg selv? Jeg sitter bak en stein på tredje timen mens jeg venter på å få komme inn og synge Solveigs sang. Det er sommeren 2015, jeg er på Gålå.  Jeg venter, gjennom vinter og vår, i alle fall gjennom minusgrader og begynnende urinveisinfeksjon. tankene mine går til Solveig. hun satt ikke bare i tre timer og ventet på å få synge en sang. Neida, hun ventet i 60 år, alene i en gudsforlatt jordhytte.

På hva? Hvordan holdt hun ut? Var hun virkelig så tålmodig og trofast? Kunne det finnes en parallell ufortalt historie om Solveig? Denne historien ønsket jeg å skape. Sammen med Rolf Kristian Larsen på manus og Erlend Skomsvoll på musikk/komposisjon startet vi utforskningen av Solveigs liv. Vi har fått med oss Thorhildur Thorleifson på regi, og et stjernelag av musikere. Jeg gleder meg enormt til å komme tilbake til Gudbrandsdale med Solveigs historie, slik vi ser henne i dag. Det kunne ikke vært et bedre sted å ha urpremieren, siden ideen ble født her. Når man en gang har vært med på dette eventyret som Peer Gynt på Gålå er, føler i alle fall jeg at jeg for alltid vil ha en sterk tilhørighet til Peer Gynt familien på Gålå. Jeg ønsker alltid å komme tilbake, sier Heidi Ruud Ellingsen.

(artikkelen fortsetter under bildet)


(Foto: Bård Gundersen)

– Både Heidi Ruud Ellingsen og jeg regner oss som medlemmer av Peer Gynt-familien på Gålå. Heidi er en strålende skuespiller og musikalstjerne, som jeg har hatt gleden av å spille sammen med og dele garderobe med i et halvt års tid, i forestillingen Flashdance. Jeg vet at Heidi er svært glad for å komme tilbake til Gudbrandsdalen. Det er en stor glede og ære for meg som kunstnerisk leder i Peer Gynt as, å få innlede vårt nye programkonsept – Peer Gynt-laboratorium – med urpremiere på SOLVEIG i Sør Fron kirke under årets Peer Gynt-stemne, sier Ellen Horn, kunstnerisk leder i Peer Gynt as.

Billettsalget til teaterkonserten SOLVEIG er nå åpnet, og for at de som kjøper billetter først skal få de beste plassene, vil plassene i kirka være nummerert.

Sikre deg din billett

MED: Heidi Ruud Ellingsen
DRAMATIKER: Rolf Kristian Larsen
KOMPONIST OG MUSIKER: Erlend Skomsvoll
MUSIKK: Birger Mistereggen, Håvard Stubø, Elisabeth Lid Trøen

DATO: Tirsdag 6. august 2019 kl. 20.00
STED: Sør-Fron kirke (nummererte plasser)

Gi din tilbakemelding