Vi øker fra 7 til 12 forestillinger i 2021!

For å gi publikum anledning til å oppleve Peer Gynt og samtidig ivareta smittevern, er løsningen flere forestillinger og halve saler!

Publikum får oppleve enda mer Peer Gynt på Gålå sommeren 2021!

– Vi venter bare på å åpne portene og slippe folk inn, sier en entusiastisk kunstnerisk leder Ellen Horn.  Etter et år som har vært tungt for alle – og som har truffet kulturbransjen hardt, er Ellen Horn opptatt av at forestillingene kan fungere som en drivkraft og et lokomotiv for å åpne hele Gudbrandsdalen for reiseliv og kulturliv. – Nå skal vi trekke godt sammen for å åpne Gudbrandsdalen for publikum, sier Horn.

Les mer i VG her (artikkelen fortsetter under bildet med link til artikkelen):

Øker fra 7 til 12 forestillinger, og sikrer god plass i amfiet

For å gi publikum anledning til å oppleve Peer Gynt og samtidig ivareta smittevern, er løsningen flere halvfulle forestillinger og halve saler. Antallet forestillinger på Gålå økes fra 7 til 12 – med 50% av kapasiteten.

– Peer Gynt har alt alle lengter etter nå. Drømmer, kjærlighet, lengsel og håp. Det føles godt å kunne satse på en storartet Peer Gynt-sommer, sier Ellen Horn.

Også daglig leder May Brit Støve mener Ibsens sterke tekst har mye å fortelle oss i både motgang og medgang, og nå legges alle krefter til for å spille Peer Gynt i sommer: – Nå gleder vi oss til å sette opp forestillingen, og vi tror også publikum trenger å se den, sier hun.

Allerede har 7000 publikummere billetter til forestillingen. – At vi nå kan åpne opp for ytterligere 5000 besøkende, synes vi er en veldig god gave å gi nordmenn nå før jul, sier May Brit Støve.

Skuespillere, frivillige og kunstnerisk team står nå klare for å gi publikum muligheten til å  se den kritikerroste forestillingen som hadde premiere i 2019. – Denne forestillingen var et vidunder da den ble laget i 2019, den vekket en bølge av nysgjerrighet og interesser, sier Horn om den kritikerroste forestillingen.
Regissør Marit Moum Aune har allerede siden den gang jobbet med videreutvikling av forestillingen for å gjøre den enda mer magisk. Lena Kristin Ellingsen er ny i rollen som Ingrid og Den Grønnkledde. Nils Petter Molvær er kommet med på laget for å styrke Grieg, og har komponert ny musikk som allerede er klar og innspilt i studio med Bugge Wesseltoft. Snøhettas ikoniske vannspeil er fortsatt det sentrale sceniske element i forestillingen.

– Vi tar forholdsregler og planlegger slik at vi kan gjennomføre under trygge rammer, og vi vil selvfølgelig alltid følge helsemyndighetenes råd og restriksjoner. Vi gir refusjonsgaranti – skulle det mot all formodning bli slik at vi ikke kan spille i 2021, får kundene tilbud om å overføre billettene til 2022 eller få pengene tilbake, sier Støve.

Som Peer Gynt selv sier: «Hvor utgangspunktet er galest, blir titt resultatet originalest!»

Vi gleder oss til å gi publikum en unik opplevelse på Gålå til sommeren!

Datoer i 2021:
Premiere blir 23.07. Videre forestillinger blir 24.07, 25.07, 28.07, 29.07 og som tidligere planlagt 30.07, 31.07, 1.8, 4.8, 5.8, 6.8, 7.8.

Mange forestillinger er allerede utsolgt – sikre deg din billett nå!

Gi din tilbakemelding