Vi øker fra 7 til 12 forestillinger i 2021!

For å gi publikum anledning til å oppleve Peer Gynt og samtidig ivareta smittevern, er løsningen flere forestillinger og halve saler!

Publikum får oppleve enda mer Peer Gynt på Gålå sommeren 2021!

– Vi venter bare på å åpne portene og slippe folk inn, sier en entusiastisk kunstnerisk leder Ellen Horn.  Etter et år som har vært tungt for alle – og som har truffet kulturbransjen hardt, er Ellen Horn opptatt av at forestillingene kan fungere som en drivkraft og et lokomotiv for å åpne hele Gudbrandsdalen for reiseliv og kulturliv. – Nå skal vi trekke godt sammen for å åpne Gudbrandsdalen for publikum, sier Horn.

Les mer i VG her (artikkelen fortsetter under bildet med link til artikkelen):

Øker fra 7 til 12 forestillinger, og sikrer god plass i amfiet

For å gi publikum anledning til å oppleve Peer Gynt og samtidig ivareta smittevern, er løsningen flere halvfulle forestillinger og halve saler. Antallet forestillinger på Gålå økes fra 7 til 12 – med 50% av kapasiteten.

– Peer Gynt har alt alle lengter etter nå. Drømmer, kjærlighet, lengsel og håp. Det føles godt å kunne satse på en storartet Peer Gynt-sommer, sier Ellen Horn.

Også daglig leder May Brit Støve mener Ibsens sterke tekst har mye å fortelle oss i både motgang og medgang, og nå legges alle krefter til for å spille Peer Gynt i sommer: – Nå gleder vi oss til å sette opp forestillingen, og vi tror også publikum trenger å se den, sier hun.

Allerede har 7000 publikummere billetter til forestillingen. – At vi nå kan åpne opp for ytterligere 5000 besøkende, synes vi er en veldig god gave å gi nordmenn nå før jul, sier May Brit Støve.

Skuespillere, frivillige og kunstnerisk team står nå klare for å gi publikum muligheten til å  se den kritikerroste forestillingen som hadde premiere i 2019. – Denne forestillingen var et vidunder da den ble laget i 2019, den vekket en bølge av nysgjerrighet og interesser, sier Horn om den kritikerroste forestillingen.
Regissør Marit Moum Aune har allerede siden den gang jobbet med videreutvikling av forestillingen for å gjøre den enda mer magisk. Lena Kristin Ellingsen er ny i rollen som Ingrid og Den Grønnkledde. Nils Petter Molvær er kommet med på laget for å styrke Grieg, og har komponert ny musikk som allerede er klar og innspilt i studio med Bugge Wesseltoft. Snøhettas ikoniske vannspeil er fortsatt det sentrale sceniske element i forestillingen.

– Vi tar forholdsregler og planlegger slik at vi kan gjennomføre under trygge rammer, og vi vil selvfølgelig alltid følge helsemyndighetenes råd og restriksjoner. Vi gir refusjonsgaranti – skulle det mot all formodning bli slik at vi ikke kan spille i 2021, får kundene tilbud om å overføre billettene til 2022 eller få pengene tilbake, sier Støve.

Som Peer Gynt selv sier: «Hvor utgangspunktet er galest, blir titt resultatet originalest!»

Vi gleder oss til å gi publikum en unik opplevelse på Gålå til sommeren!

Datoer i 2021:
Premiere blir 23.07. Videre forestillinger blir 24.07, 25.07, 28.07, 29.07 og som tidligere planlagt 30.07, 31.07, 1.8, 4.8, 5.8, 6.8, 7.8.

Mange forestillinger er allerede utsolgt – sikre deg din billett nå!

Andre nyheter

Se alle nyheter

Dette er Årets Peer Gynt

Stortingsrepresentantene har stemt fram Birgit Skarstein som Årets Peer Gynt 2021. Hun får prisen overrakt på Peer
Gynt friluftsscene på Gålå...

Talentstipend

Er du eller noen du kjenner fra Lillehammer/Gudbrandsdalen kandidat til TALENTSTIPEND på kr 30.000,-?

Gi din tilbakemelding